Ukras za dječju sobu – ambijentalne LED lampe

Ukras za dječju sobu – ambijentalne LED lampe

Ukras za dječju sobu

Biti roditelj je jedno od najljepših životnih iskustava, ali i putovanja. Putovanja na kojem ne znate na što će te naići, sa čime će te se sve susresti, idete u prazno i neupućeno unatoč svim knjigama koje ste pročitali, savjetima koje su vam prijatelji, obitelj ili poznanici rekli. Od kada počne roditeljstvo (a traje cijeli život od tog’ trenutka) suočiti će te se i sa neprospavanim noćima, prehladama, gripama, izlascima zubića, svim mogućim strahovima, prvim riječima, koracima, kašicama…. i odlično će te obavljati svoje roditeljske “dužnosti” , umor, neispavanost, suze, nesigurnost , sve će to vrlo brzo (iako se ponekada tako ne čini) prestati kada vaša beba malo poraste.

Svi koji su roditelji, jako dobro znaju kako je bitno hidratizirati djetetovu kožu, postaviti kuhanje u spektakl raznovrsne prehrane od voća, povrča, žitarica, sjemenka.. znamo i da često ne smijemo skrenuti pogled sa djeteta jer eto, svašta se dogodi. Isto tako roditelj zna kako je tišina zlata vrijedna, ali dijete i tišina nikada nisu išli zajedno, jer naravno uvijek se male radoznale glavice svašta dosjete, pa većinom ta tišina znaći – opasan nered u prostoriji gdje vam oći ne dopiru do djeteta što ono radi. Ima svega, od ofarbanih zidova ili pošaranog parketa, do uzimanje majčine šminke i trackanja, do mazanja kreme po sebi, plišanim medvjedićima, krevetiću, ormaru ili robi. No, sve su to slatke muke i brige, kaže se inaće – malo dijete, manji problemi. Veliko dijete, veći problemi.

Da, to se događa, čak i najviše roditelji s time imaju problema. I pokušali ste sve i svašta, od podignutih roleta na prozorima, medvjedića koji svira uspavanku i daje svjetlost (nekih cca 3min), igračaka koje obasipaju strop sobe sa zvijezdama do prigušivanja žarulje, ostavljanje otvorenih vrata sa upaljenim svjetlom na hodniku, ali ništa od toga ne pomaže. Da, da, znam.. suprug i ja nismo imali takvih problema sa našom kčerkom, prihvatila je sobu u trenutku kada smo se preselili u novi stan, ali primjetili smo da je bilo noći gdje se javljalo negodovanje, dolasci nama u krevet u neko doba noći. Kroz noć dijete bi trebalo mirno spavati, kako bi se naspavalo i napunilo energijom za novi dan, za igru, polazak u vrtić, školu. Odmornost djeteta je izrazito bitno kao i raznolika prehrana jer kao što znamo kod nas odraslih koliko je bitno, djeci je to još bitnije jer i kvalitetan/nekvalitetan san utječe na imunitet, djetetovo raspoloženje.

Naime, kada ste sve već to uspješno “odradili” i mislite kako ste sve konce držali u rukama, onda shvatite kako dijete još uvijek spava s vama u sobi, bilo da je sa vama u krevetu ili da je na svom krevetu, ali u vasoj sobi. Nema granice do kada bi vase dijete trebalo spavati sa vama u sobi ili uopće ne bi trebalo, to je od roditelja do roditelja, ali isto tako i od djeteta do djeteta. Svi smo drugačiji i to je sasvim u redu. No, eto baš prije neki dan ste odlučili da je vrijeme kako bi vaše dijete ipak moglo spavati u svojoj sobi jer eto, uredili ste sobu odavno, puno je igračaka, ukrasi na zidovima, zaštitna ograda na krevetu, udoban madrac, ali dijete nikako da spava na svom krevetu. Događa se, da iz noći u noć dijete zaspije u svom krevetu, ali nekim čudom se probudite u zagrljaju sa svojim prekrasnim anđelom. Ima i situacija gdje dijete odbija potpuno spavanje u svojoj sobi jer vjerovatno nastupa strah koliko od odvajanja od roditelja, toliko i straha od mraka i nepoznanosti noći.

Ono što nama treba jest ukras za dječju sobu. Ukras koji će biti funkcionalan i dekorativan. I tako smo jednog dana odlučili našoj djevojčici pronaci zidnu lampu koja neće biti blizu kreveta, naravno sa nekim oblikom (naša je bila plava zvijezda sa rupicama na sebi) , kako bi joj umirili glavicu da u stan ne može ući nitko jer nema ključ osim nas, da čudovišta iz ormara ne postoje, da ju nitko neće gledati sa vrata, da ispod kreveta također nema nikakvih čudnih stvorova, osim eventualno prašine. Tražimo ukras za dječju sobu. Da, djetetova mašta stvarno može svašta. I tako, osposobili smo lampu, no svjetlost je ipak bila prejaka, njoj je to bilo u redu, ali od toliko svjetlosti vrtila se po krevetu i nemirno je spavala, iako je lampa bila udaljena od nje, ni mjenjanje žarulja nije pomoglo, ni prebacivanje platnene pelene preko lampe kako bi smanjili svjetlost, ali i na kraju krajeva to je bila samo svjetlost, ništa razigrano, ništa u bojama, samo oblik, znači koliko je pomoglo, toliko je ustvari i nije.

Nisam imala mira, suprug i ja smo morali nešto poduzeti, kako nam je bitno koliko nam dijete pojede čokolade, jede li raznoliko, tako nam je bilo i bitno da nam dijete mirno spava. Bili smo u potražnji za nekim “čudom”, danas je to uvelike popularno i većina roditelja to koristi, ali neki još nisu pronašli svoje idealno riješenje. Mi jesmo i sretni smo što smi uspjeli. Naš, ne tako veliki problem, smo riješili sa ambijentalnom lampom koja služi kao ukras za dječju sobu.

Spas za roditelje, ali i za djecu svih uzrasta, pa čak i za one velike koji se pomalo boje mraka, kao na primjer ja. Ambijentalna lampa nije samo lampa, ima svoju veliku funkciju i olakšava spremnje u krevet i mirnu noć djeteta. Lampa se umetne na drveno postolje iz kojeg ne može pasti jer joj daje balans, a upali se tako jednostavno kao da stavljate mobitel puniti. Znači utičnica, nema više problema sa baterijama, da li je 2A ili 3A, da li je plosnata ili kockasta, pa konstantno mjenjanje jer se brzo potroši, pošto mi baterije nisu bile jača strana, ne volim ih nešto, ovo je bio moj spas. Ambijentalna lamba ima na sebi 3 malene tipkice, u sredini je za upaliti lampu ili potražiti željenu boju, ili jednostavno za namjestiti da sve boje redom svijetle, jedna po jedna.

Ukras za dječju sobu po mojem guštu! Druge dvije tipke su za pojacati ili smanjiti svjetlost. Svjetlost lampe je taman, ali uz to što možete regulirati djetetu jačinu svjetlosti i izabrati boju, ili sve boje, je po meni fantastično. Meni je puno značilo kada sam otkrila da upravo ta ambijentalna lampa za dječju sobu može biti unikatna, znači da na njoj može biti neki slavni lik iz crtića koje vaše dijete obožava, možda anđela ili vilu, medvjedića ili loptu, lutku ili auto, ili da bi samo htjeli imati napisan neki vama određeni tekst, ili čak oboje, da može biti i drugih oblika, a ne samo kockasta ili okrugla.

Prva pomisao, ali evo i danas nakon više od godinu i pol dana korištenja ambijentalne lampe za dječju sobu, ja sam oduševljena što je unikatna (po našem izboru, želji i zamisli), dugotrajna je odnosno radi besprijekorno, nije pukla, nije se slomila, ogrebala, ma ništa. Naša kčerka je ostala oduševljena lampom, većinom bira da joj svijetli njena najdraža boja, a to je plava. Uz sve to, ono najbitnije, mirno spava od kada ima svoju unikatnu ambijentalnu lampu namjenjenu baš njoj i za njenu sobu. Uz to, ako ste postali teta/tetak, stric/strina ili jednostavno vaša najbolja prijateljica je dobila prinovu, ili se bliži rođendan djeteta, ili samo jednostavno želite svom djetetu miran san, nećete pogriješiti ni požaliti sa prekrasnom unikatnom ambijentalnom lampom za dječju sobu. Predivan, dugotrajan i po meni jedna od bitnih stavaka unikatan poklon je nešto najljepše što se može pokloniti svom djetetu ili djetetu od onih koji su vam bliski i bitni u životu.

Suprug i ja smo se složili kako je unikatna ambijentalna lampa za dječje sobe nešto što bi uvrstili u top 5 najbitnijih stvari za dijete.
Unikatna ambijentalna lampa za dječju sobu je tokom noći sve što vašem djetetu je potrebno za miran san i razigran dan.

Antonia P.

Za više informacija možete nas posjetiti na Facebooku

Podijeli ovu objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Upravo ste dodali ovaj proizvod u košaricu: