Pokloni za dan očeva

dan-oceva-1

Pokloni za dan očeva

Pokloni za dan očeva. Dan očeva se u Hrvatskoj obilježava na katolički blagdan svetog Josipa 19. ožujka. Tada obilježavamo i slavimo očinstvo te utjecaj očeva u društvu i samoj obitelji. Dan očeva se počeo obilježavati u svijetu tijekom dvadesetog stoljeća. Godine 1908. je održan prvi takav spomen u Sjedinjenim Američkim Državama, a kasnije se proširio na čitav svijet. Uloga oca je kroz cijeli životni vijek važna za svako dijete. Otac je vrelo ljubavi, prijatelj, vjetar hrabrosti u leđa, uzor, zaštitnik i stup za oslonac. Na njihov dan, očevima možemo izraziti zahvalnost i odati počast njihovoj veličini u našim očima.

Osim mnogo zagrljaja i slatke čestitke, možemo im pokloniti trajnu uspomenu koja će im izmamiti osmijeh na lice, a istodobno ukazati na ponos koji osjećamo jer su nas vodili tijekom života, sudjelovali u izgradnji naših životnih poziva i samoostvarenja. Njihova prisutnost u najvećim izazovima nosila je i trajno nosi značenje anđela čuvara. Posebnom pažnjom očevima možemo ukazati da za nas ne vrijedi stereotipno uvjerenje o prvenstvu majke. Roditelji su ravnopravni utemeljitelji naših života i nose jednaku životnu važnost u odgoju djeteta.

Pokloni za dan očeva

– Prošle godine smo brat i ja kupili ocu ambijentalnu lampu s citatom televizijske producentice Anne Geddes: „Svaki čovjek može biti otac, samo oni posebni mogu biti tate.“– prepričavala nam je poznanica očevu radost, suze i njihov zajednički obiteljski trenutak koji su proveli uz popodnevnu kavu. Svjedoči da se dvoumila između lampe i personaliziranog sata koji bi krasio očev zid u radnoj sobi. Ove godine će ocu kupiti šalicu s porukom jer je velika kavopija, a tako će ih se uvijek sjetiti dok ispija svoj omiljeni napitak. Brat će mu darovati privjesak s pločicom i srcem od zrcalnog akrila ili onaj drveni. Šali se i dodaje da nije mogla pogriješiti ni odabirom seta za vino, seta za liker s čašicama i bocom ili čašama za vino.

očev-dan
očev-dan

Pokazala je na mobitelu fotografije drugih ideja za Dan očeva koje je pronašla. Izrazito upečatljivo izgleda okvir sa slikom na koju se može upisati osobna poruka, srce u rukama s portretom i tekstom, drveni okvir za fotografije, puzzle s portretom ili drvena škrinjica u koju se mogu pospremiti sitnice. Bezbroj ideja! Poklon može ukazivati na različite životne periode koje smo proveli s ocem, mjesta koja smo posjetili zajedno i najvažnije događaje. Osmislite lijepe poruke i iskoristite ih za dodatan ukras uz vaše odabrane fotografije. Izborom takvog poklona uistinu ne možete pogriješiti, već jedino razveseliti svog oca. Smatramo da je mit težina darivanja muškog udjela populacije.

Odlučila sam da ću ove godine ocu pokloniti ambijentalnu LED lampu u obliku traktora jer su oni njegova strast, posao i svakodnevica. Znam da je to pravi poklon za njega. – ukazujem prijateljici na moj vlastiti izbor.

Odabirom drvenih portreta, portreta na platnu, drvenog sata ili ukrasnog jastuka se može dočarati zajedništvo i toplina obitelji prema ocu. Fotografija s vašom porukom uvijek mogu raznježiti. Idealan poklon za oca se može odabrati prema njegovim osobnim interesima poput hobija, sporta, zanimanja, domoljublja i vjere i to s porukom po želji. Očevi će tako moći uočiti da su voljeni, bitni, inspirativni i nosioci sreće. Ljubav koju dobivamo od roditelja je neprekidna istinska čarolija. Takva ljubav zaslužuje pažnju, nježnost i darivanje za sve što nam pruža u životu.

Djeca su roditeljima ogromna motivacija, snažan pokretač i najveća radost. Ne zaboravite zahvaliti očevima što su ovdje i pružiti potporu njihovoj ulozi. Najljepši pokloni za Dan očeva su upravo oni koji simboliziraju ljubav, povezanost i bliskost. Napravite to za tatu koji vam znači nemjerljivo u životu. Budite kreativni i razveselite svoje očeve superheroje! Pokažite im da niste zaboravili njihovu požrtvovnost, predanost i pažnju koja je uvijek prisutna kada vam treba. Čuvajte i slavite veličanstveni odnos koji imate s očevima. E to je naveći poklon za očev dan!

Pratite nas i na Facebooku

Podijeli ovu objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Upravo ste dodali ovaj proizvod u košaricu: