Poklon za rođendan

Poklon za rođendan

Poklon za rođendan posebna je tema.

Jutros me nazvala seka i pita što ćemo tati kupiti za rođendan. Zna seka da njen braco uvijek pokloni nešto unikatno, originalno i posebno. Nisam joj još otkrio svoju malu tajnu.

Sjećam se da je mama jednom rekla kako zna dobiti po nosu kada tata rukom poseže za noćnom lampom koja stoji na ormariću s njene strane. Tata je inače noćna ptica pa par puta kroz noć ide u pohod na frižider. Eh, da, noćna ptica!

Naručena lampa

Tata je inače strastveni promatrač ptica. Obožava odlaziti u proljeće u obližnji rezervat i satima ih promatrati i diviti im se. I tu mi je pala sjajna ideja za rođendanski poklon! Lampa koja mijenja boje s likom neke rijetke i zanimljive ptice. Seka bi rekla – pravi unikat, nema što.

Noćna lampa koja mu je stvarno potreban poklon za rođendan, jer inače, našoj se mami loše piše. Tata je cool tip, njemu će se ovakav unikatan poklon sigurno svidjeti. A posebno ako ispod ptice damo ispisati nešto kao: „Šampion u promatranju ptica.“ Kakav poklon za rođendan, zar ne?

Vjerojatno će i mama biti oduševljena noćnom lampom. Kao i njen nos, očito.

Sve je išlo doista brzo i glatko – od komunikacije do isporuke na kućnoj adresi. No, krenimo redom.

Još u nekoliko navrata prije znao sam naručiti poklone za posebne prigode, kao što su Božić i Valentinovo. Svaki put reakcija je bila pozitivan šok!

Ljudi su valjda naviknuti na „klasične“ poklone, a ovo je sve samo ne klasika.

Seka je znala da se od mene može uvijek očekivati neočekivano, po tome sam nekako i poznat.

Zamolio sam ju da pronađe na internetu par fotki tih famoznih ptica, a isto sam učinio i ja. Uvijek nekako volim imati više prijedloga i cijenim iskreno mišljenje i savjete od strane proizvođača.

Stvarno mi je bilo nezamislivo da se jedna zanimljiva ideja može pretočiti u tako originalan rođendanski poklon. Tata sigurno nikada ne bi očekivao tako nešto.

Nakon što sam poslao upit, strpljivo sam čekao i zaista, već nakon desetak minuta, dobio sam povratnu poruku u inbox. „Naravno, radimo sve što zamislite. Dobro, skoro sve. :)“, glasio je odgovor. Odlično, pomislih.

Poklon za rođendan – lampa. Kako to rade?

Zanimalo me kako uopće izrađuju te noćne lampe, moram priznati da sam prvi puta vidio tako nešto i bio sam pomalo skeptičan.

Objasnili su mi da je proces izrade zapravo vrlo jednostavan, radi se o tome da po dostavljenoj fotografiji ručnim linijskim ocrtavanjem crtaju linijske obrise nakon čega se na akrilnom staklu metodom laserskog graviranja stvaraju prava mala umjetnička djela!

Sljedeći dan u inboxu me dočekalo nekoliko prijedloga i sestra i ja smo odabrali onaj koji nam se najviše svidio i krenuo je proces izrade.

Bio sam uzbuđen oko rođendanskog iznenađenja koje smo seka i pripremili tati za njegov 60-i rođendan. Bilo mi je žao samo što ne mogu vidjeti njegov izraz lica kada odmota poklon i ugleda noćnu lampu i tu pticu koja će mu praviti društvo u noćnim satima.

Boje u kojima lampa svijetli mjenjaju se pritiskom na prekidač

Eh, da. Kako živim dosta daleko od roditelja (cca 500 km), iznenađenje je trebalo stići na adresu na kojoj ja ne mogu osobno preuzeti poklon. Za to sam angažirao mamu. Zamolio sam proizvođača da stavi mamin broj mobitela i napomenu da dostava kontaktira isključivo nju radi preuzimanja rođendanskog poklona.

Nakon 2 dana iznenađenje je započelo svoje putovanje ka svom odredištu. Mama je od dostavne službe to jutro dobila obavijest SMS porukom da će u određenom vremenskom periodu biti isporuka paketa. Sestru sam angažirao da mobitelom snimi tatin izraz lica kada otvori svoj rođendanski poklon. Bio sam uvjeren da neće odmah shvatiti o čemu se radi, ali svakako će ostati ugodno iznenađen.

Tatinu reakciju na poklon jednostavno nije moguće opisati riječima. Smijeh, sreća, radost u očima, kao kod malog djeteta. Mislio je isprva da je osvojio trofej na turniru u promatranju ptica. Pa dobro, nije ni to loša ideja. Možda za sljedeći rođendan?

Jedan i jedini, najljepši razlog za kupovinu personaliziranog poklona jest upravo to – učiniti drugoga sretnim. Promatranje ptica u nekom izoliranom rezervatu drugima ne znači ništa, ali našem tati ptice su bijeg iz stvarnosti, nešto što ga opušta i čini sretnim. A sve što njega usrećuje, usrećuje i nas.

I zato ako se pitate što pokloniti svojoj djevojci, momku, mami, tati, sestri, bratu (…), poklonite unikatan poklon, kao što je ova noćna lampa s likom jedne ptice koja će svijetliti u raznim bojama i uvijek izmamiti mom tati osmijeh na lice. 🙂

Davor B.

Posjetite i našu Facebook stranicu

Podijeli ovu objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Upravo ste dodali ovaj proizvod u košaricu: