Pokloni za Prvu Pričest i Krizmu – 21 orginalna ideja

Pokloni za Prvu Pričest i Krizmu - 21 orginalna ideja

prva pričest

Pokloni za Prvu Pričest i Krizmu – 21 orginalna ideja

Pokloni za Prvu Pričest i Krizmu – 21 orginalna ideja

Sveti sakramenti su darovi vjernicima, stvoreni od Isusa Krista, a ujedno i glavna vrata susreta s Bogom. Samim time, tiču se vjerskog života svakog kršćana i donose nam nevidljive znakove božanske milosti te ljubavi koji se vidljivo očitavaju kroz vjerski život te običaje. Svaki pojedini sakrament jest osobni susret čovjeka s Bogom. Prva pričest i krizma simboliziraju, uz krštenje, stepenice ulaska u kršćanski život. Pripadnici kršćanske vjerske zajednice ih opisuju kao posebne dane u životi koji se dovijeka pamte. Veliko značenje nosi duhovna podrška obitelji te ostalih pripadnika vjerske zajednice.

pokloni-za-prvu-pričest
pokloni-za-prvu-pričest

Sveta Pričest

Sveta pričest je središnji sakrament Crkve. Putem nje, pričesnici i pričesnice primaju
autora svih sakramenata – samog Isusa Krista kao hranu za vlastitu dušu i pravac svog života.
Prva pričest je početak predanog sudjelovanja u vrhuncu kršćanskog života – euharistiji.

Sveta Krizma

Punoljetnost čovjeka u okviru duhovnog života se ostvaruje obredom krizme, prilikom čega krizmanik ili krizmanica na sebe primaju pečat Duha Svetoga, što ih obvezuje na svjedočenje Kristove vjere te njeno širenje i obranu. Na tom putu im pomažu kumovi – duhovni vodiči svakog od njih. Sakramentom krizme se potvrđuje dubina vjere i spremnost na život po uzoru na Evanđelje Isusa Krista.

Također, učvršćuje se duhovna snaga koju su roditelji zajedno sa krizmanicima njegovali s ciljem obnove milosti Krista i posredništva darova Duha Svetoga. Duhovna veličina samih obreda bi se trebala očitovati tijekom darivanja prikladnih, simboličnih te lijepih trajnih uspomena i životnih vrijednosti kao spomen na bitan i svečan trenutak primitka svetih sakramenata te izgradnje kršćanskog života.

Suvremeno doba je izguralo nekadašnje uvaženo pravilo darivanja zlatnine, stoga danas ideje za poklone moraju biti unikatne, zanimljive te kao rezultat izmamiti veseli osmijeh na licu prvopričesnika i prvopričesnice te krizmanika i krizmanice. Primjeri originalnih i posebnih poklona za navedene sakramente mogu biti lampe s figurom anđela ili maslačka uz personaliziranu poruku koja služi kao podsjetnik na važnost i simboliku primanja svetih sakramenata.

/

Prijedlozi unikatnih poklona za prvu pričest

Anđeo i maslačak su odsjaj trajne zaštite, topline, mira, ljubavi, jedinstva i nade. Uspomena na prvu pričest ili krizmu može biti otisnuta na drvenu podlogu uz fotografije, informacije o datumu i mjestu samog obreda te odabrani tekst koji može sadržavati želje za budući hod kroz život u punini vjere. Pokloni za Prvu Pričest ne moraju uvijek biti klasični. Personalizacija je ono što čini da pokloni za Prvu Pričest budu pogođeni. Njihova namjena je da budu trajna uspomena.

Identičnu poruku i kršćanski sustav vrijednosti te vjerovanja može prenijeti portret knjiga na stalku sa svrhom ukazivanja na otvaranje novog poglavlja u kršćanskom vjerskom životu. Krizmanici i krizmanice primanjem sakramenta na sebe preuzimaju doživotni zadatak poput prvih apostola. Krizma je dar Duha Svetoga poslan od Boga koji preuzimaju poslanici i svjedoci vjere u ovozemaljskom te svakodnevnom životu. Istinsku poruku ovog svetog sakramenta možete upisati na drveni portret u obliku srca, koji oslikava trajan i neotuđiv pečat te zadatak svjedočenja vjere, ljubavi i milosti darovanih od Boga. Srce je vječna uspomena zaloga Duha Svetoga.

Moderan način života je potisnuo tradicionalne vrijednosti, a primjereni pokloni uz ovako važne sakramente mogu poslati pravu poruku i motivaciju za daljnju snagu i puninu vjere. Smisao poklona nije impresioniranje zajednice skupim cijenama, već naklon vjeri u srcima primatelja svetih sakramenata. Istodobno, pokloni poput spomenutih nose sentimentalnu vrijednost koja će zauvijek u sebi nositi komadić veličine dana pričesti i krizme. Zahvalnost, ljubav i skromnost se nalaze u fokusu kao dio temelja vjere i vjerskih običaja.

Dragocjenosti vjere utkane u sveti čin pričesti mogu u poklonu transformirati zahvaljivanje, blagoslov i slavu Boga za sve što je činio i čini za dobrobit svakog pričesnika i prvopričesnice. Pokloni za krizmu bi trebali simbolizirati darove Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Tako, poklon može postati doživotna smjernica za pobožan život. Potrebito je očitovanje duhovnih bitnosti prilikom darivanja kako bi se obgrlilo značenje sakramentalnih vjerskih obreda.

Simbolični i praktičnim pokloni za Prvu Pričest se ostvaruje kreativan, primjeren i oku ugodan prijenos uzvišenih riječi vjerskih stvarnosti i ohrabrenja za budućnost. Unikatnim poklonima se osim uspomene na pričest i krizmu može uputiti na bogatstvo značenja svetih sakramenata. Lijepo osmišljene te ilustrirane poruke na poklonima uvode dodatan pojam o njihovu značenju te usvajanju povjerljivih vjerskih misli. Takvi znakovi pažnje za veoma važne životne događaje u duhovnoj sferi svakog mladog ljudskog bića donose sa sobom trajnu vrijednost i pristup pomno približen današnjoj modernoj generaciji uz originalan te privlačan sadržaj.

Zar nije glavni postulat svetih sakramenata upravo ljubav koja se sakriva u svakom kutku naše vjere? Zašto ne bismo u poklon za pričest i krizmu ugradili ono najvažnije – ljubav i toplinu lijepih misli koje se ostvaruju u iskrenoj vjeri prema Bogu. Vječni spomen i zahvala na ostvarenom duhovnom uspjehu koji se ostvario u danu koji ste uljepšali svojom prisutnošću te podrškom.

Podijeli ovu objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


Upravo ste dodali ovaj proizvod u košaricu: